Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentar, în premieră, despre COLECTIV, dezastrul care a cutremurat România pe Discovery Channel

ro

06 Mar, 2016 21:43 2333 Marime text
Potrivit unui comunicat transmis de Discovery Networks, compania media a lucrat în România, în ultimele două luni, la realizarea unui documentar despre tragedia din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 63 de persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite.
 
Documentarul, intitulat “Dezastrul din Colectiv”,  va avea premiera în România, pe Discovery Channel, pe data de 13 martie, iar difuzarea mesajelor comerciale va fi întreruptă pe toată durata difuzării.
 
Materialul își propune să prezinte în ordine cronologică faptele unanim recunoscute care s-au petrecut în noaptea respectivă în clubul bucureștean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele.
 
„Ca povestitor apreciat și urmărit la nivel mondial, este parte din misiunea Discovery să ofere telespectatorilor săi producții relevante despre evenimente cu impact major la nivelul societății, mai ales atunci când există și o componentă educativă. În acest caz, considerăm că povestea din Colectiv merită și trebuie spusă, pentru a avea o imagine cât se poate de cuprinzătoare asupra faptelor petrecute în noaptea respectivă”, declară Paul Welling, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA, citat de Agerpres.

Regizorul Mihai Predescu spune că o parte din materialul filmat nu a fost inclus în documentar din decență: imaginile s-ar fi dovedit prea dure pentru privitori.

“Este un documentar realizat cu maximum profesionalism, cu atenție la fiecare detaliu, de un regizor care nu-și propune succes de audiență, ci să lase un document despre o tragedie. Este un documentar pe care toți politicienii ar trebui să-l vadă, de bună voi sau siliți, fie că se află în guvern, parlament, prefecturi sau primării. Pentru că de moartea a zeci de tineri, ei se fac vinovați prin corupție, indolență și prostie.”, scrie victorkapra.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii