Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Tararache, deputat PNL Impozit forfetar pentru turismul de pe litoral

ro

05 May, 2015 16:09 2404 Marime text
 
În măsura controalelor efectuate de ANAF în stațiunile turistice de pe litoral și "având în vedere reacția de profundă dezaprobare la nivelul societății față de modalitatea în care Fiscul a înțeles să facă aceste controale, propun Guvernului următoarele:
 
• Introducerea impozitului forfetar pentru toți agenții economici care activează în domeniul turismului de pe litoral. Cu alte cuvinte, propun ca hotelurile, restaurantele, terasele, cluburile etc să plătească o taxă fixă anuală. Menționez că această măsură ar fi agreată de marea majoritate a operatorilor din turism de pe litoral.
• Propunerea mea este ca, înainte de a se aplica pe teritoriul întregii țări, această măsură să fie aplicată în cadrul unui proiect pilot doar pe litoral pe o perioadă de 2 ani.
• Este foarte important ca înainte de a se implementa proiectul pilot, Guvernul să consulte operatorii din turism de pe litoralul românesc.
• Amintesc că anul trecut a fost dezbătută în Parlamentul României o inițiativă similară privind introducerea impozitului forfetar, care ar putea fi un excelent punct de plecare pentru măsura pe care o propun.
• Proiectul pilot privind impozitul forfetar pe litoral ar putea fi introdus chiar în noul cod fiscal, având în vedere că actul normativ se află în dezbatere la Camera Deputaților în această perioadă.
 
Nu vreau să se înțeleagă că aș susține evaziune fiscală prin criticile aduse ANAF. Vreau doar ca metodele de control practicate de Fisc să nu mai fie abuzive, să nu blocheze activitatea agenților economici și să nu mai stârnească indignarea turiștilor așa cum s-a întâmplat în minivacanța de 1 mai pe litoral", arată deputatul PNL de Constanța, Mihai Tararache.
 
Avem parte de un litoral superb și trebuie ca la malul mării să construim un turism modern care să atragă oameni din întreaga lume. Pentru acest lucru trebuie sprijiniți toți întreprinzătorii, iar statul să le fie acestora un partener  corect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii