Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impnews.ro S-au încheiat cercetările în dosarul referendumului. Liviu Dragnea va fi trimis în judecată.

ro

17 May, 2013 04:38 1447 Marime text
La mai puțin de un an de la desfășurarea referendumului privind demiterea președintelui Traian Băsescu, procurorii DNA au finalizat cercetările în dosarul de fraudă pe care l-au deschis în vară. În acest dosar vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat că s-a folosit de funcția pe care o deținea atunci, secretar general al PSD, pentru a influența cetățenii să voteze la referendum.
DNA anunța la data de 06 septembrie 2012 că pe numele lui Liviu Dragnea s-a început urmărirea penală pentru “folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului”.
În rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii DNA arată că “există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al unui partid politic, învinuitul Dragnea Nicolae Liviu şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care să garanteze validarea acestuia. Astfel, acesta a iniţiat o asociere formată din numeroase persoane (…), iar scopul asocierii era săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
Mai multe detalii pe impnews.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii