Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împăratul Romilor, internat la spital în stare gravă

ro

01 Sep, 2013 11:58 994 Marime text

Potrivit primelor informaţii, Iulian Rădulescu s-a simţit rău, sâmbătă, iar duminică a decis să se ducă la spital pentru un control de rutină.

"Împăratul nostru nu s-a simţit prea bine şi s-a dus la spital pentru un control", a declarat Dan Stănescu, Regele romilor creştini.

Iulian Rădulescu s-a autoproclamat "împărat al rromilor de pretutindeni" cu numele de Iulian I și a fost încoronat la 9 august 1993. "Împăratul" a intrat în greva foamei, în 1995, acuzând Guvernul român că îi etichetează pe romi cu apelativul de "țigani", termen considerat de el ca fiind rasist.

Guvernul a luat această decizie pentru a înceta utilizarea termenului oficial de "romani" (pentru țigani) pentru că se făceau confuzii cu termenul de "români". Pentru rezolvarea situației, s-a înlocuit termenul de "romani" cu cel de "romi". După o perioadă de certuri cu "regele" Ion Cioabă, Iulian Rădulescu a semnat cu "regele" un pact neoficial de neagresiune la data de 10 februarie 1997.

În anul 1997, Iulian Rădulescu a anunțat că a emis un decret pentru crearea primului stat al minorității romilor, cu numele simbolic de "Cem Romengo", în orașul Târgu Jiu. În opinia sa, "acest stat are o valoare simbolică și nu aduce atingere suveranității și integrității teritoriale a României. Nu va avea armată și nici frontiere". El a solicitat statului român să li se recunoască țiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii