Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Sârbu Votul pentru noul judecător al CCR, un test pentru majoritatea guvernamentală în Senat

ro

17 Feb, 2015 18:11 2011 Marime text
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, astăzi, că votul pentru validarea noului judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), în locul lui Toni Greblă, va reprezenta „un test” pentru majoritatea guvernamentală din Senat, menţionând că în mod normal PSD beneficiază de șase voturi în plus faţă de minimum necesar, informează Mediafax.

Sârbu a fost întrebat care sunt şansele ca Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, să fie învestită miercuri ca judecător al Curţii Constituţionale.

„În mod firesc, în mod normal şi conform matematicii nu avem nicio problemă. Dacă vor fi, eu ştiu, defecţiuni în momentul votului, hai să zicem că va fi una, două, dar nu influenţează decizia finală”, a declarat Sârbu.

El a fost întrebat dacă votul asupra noului judecător al Curţii Constituţionale este „un test” al majorităţii guvernamentale în Senat.

„E un test şi pentru noi, pentru grupul nostru, pentru coaliţie, dar e un test şi pentru opoziţie, că de acuma înainte vor şti pe ce se bazează când tot aruncă în spaţiul public, când intoxică cu ce majorităţi au făcut ei cu Geoană şi Vanghelie”, a mai spus Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat că în prezent coaliţia guvernamentală are o majoritate de 91 de senatori, fără grupul UDMR.

„În mod firesc, noi mâine (miercuri - n.r.) trebuie să ... omul nostru să fie numit la Curte, adică doamna Teodoroiu”, a mai precizat Sârbu.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: qmagazine.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii