Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Cum a tras de timp Nicușor Constantinescu în speranța că peste câteva zile Curtea Constituțională va omorî abuzul în serviciu

ro

09 Jun, 2016 18:43 3672 Marime text
Mai sunt 6 zile până la dată în care judecătorii Curţii Constituţionale se vor pronunţă cu privire la excepţia de neconstituţionalitate în ce priveşte abuzul în serviciu. De la ridicarea excepţiei în dosarul Bica, Nicuşor Constantinescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a amână procesul, el însuşi fiind acuzat de abuz în serviciu, dincolo de termenul de 15 iunie stabilit de judecătorii CCR, sperând că decizia Curţii îi va fi favorabilă. În acţiunea tergiversării procesului, au căzut victime doi medici reputaţi din Constanţa.
 
La ultimul termen, în faţă instanţei, procurorul a prezentat o fişa medicală potrivit căreia Constantinescu avea tensiunea 14 cu 8, adică relativ normală, în momentul în care medicii au decis să-l interneze. Din această cauza, DNA a început urmărirea penală împotriva medicilor care l-au internat.
 
În ultimele 90 de zile, Nicuşor Constantinescu a luat la rând secţiile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde s-a internat de mai multe ori invocând diverse probleme medicale.
Baronul şi internările cu o zi înainte de termenele de judecată
La 28 octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în prima instanţa la 3,6 ani de închisoare cu executare pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal.
Din luna februarie, după ce excepţia de neconstituţionalitate a ajuns la CCR, Constantinescu a început să invoce în mod constant diverse probleme de ordin medical pentru a tergiversa judecată.
 
Mai întâi, la 18 februarie a.c., fostul preşedinte al CJC a cerut strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Constanţa, însă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins solicitarea acestuia.
La termenul din 3 martie, Constantinescu i-a recuzat pe judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase din cadrul Curţii de Apel Constanţa.


Articolul integral pe: Hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii