Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grenoble, primul oraş din Europa care interzice publicitatea stradală

ro

16 Mar, 2015 18:32 1044 Marime text
Administraţia oraşului francez Grenoble va desfiinţa panourile publicitare din spaţiul public, considerate ca fiind prea agresive. Éric Piolle, primarul oraşului, a declarat că vrea să “elibereze spaţiul public şi să dezvolte în paralel mijloace de expresie pentru cetăţeni,” dar mai ales că vrea să pună punct unui model de administraţie “depăşit” şi “prea agresiv,” care permite publicităţii să invadeze străzile. 

Astfel, începând cu ianuarie anul viitor, vor fi demontate 326 de suporturi pentru mesaje publicitare, printre care 64 de billboard-uri. Prin aceste măsuri, se vor elibera 2.000 de metri pătraţi acoperiţi anterior cu mesaje publicitare. Potrivit unui comunicat al primăriei, în unele din locurile astfel eliberate, vor fi plantaţi circa 50 de puieţi, pentru regenerarea spaţiilor urbane.
 
Primăria Grenoble câştiga din publicitatea stradală circa 600.000 de euro, însă estimările pentru 2015 arată că aceasta ar fi scăzut la 150.000 de euro, dată fiind prăbuşirea preţurilor pentru reclame.
 
Un al exemplu relevant de luptă împotriva “poluării vizuale” generate de reclamele outdoor este cel al oraşului Sao Paulo, care a interzis afişajele stradale cu scopuri comerciale în 2006. 

Sursa: totb.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii