Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google și aplicația mai tare decât Maps

ro

08 Feb, 2015 15:49 1633 Marime text
Uber este unul din cele mai controversate business-uri moderne. Se activează și se operează prin aplicații instalate pe telefonul mobil sau pe tabletă. Teoretic, oricine poate fi șofer într-un sistem de ride sharing (ex: 4inmasina.ro), informează incont.ro.

Guvernele și autoritățile din mai multe țări, precum Spania, Germania, Olanda și chiar și în State, vezi New York, l-au interzis. În primul rând pentru că nu sunt percepute taxe și impozite, fiind un sistem în care șoferii primesc banii printr-un cont Uber, în al doilea rând pentru că nu există garanție pentru siguranța pasagerilor.

Afacerea a început în 2009 și a explodat în șase ani. Acum valorează 40 de miliarde de dolari și are investitori și din Sillicon Valey. Mai mult, Uber a devenit o companie atât de puternică încât a început studiul și dezvoltarea unor mașini autonome. Așa cum face și Google, relatează incont.ro.

Iar Google s-a gândit, pe partea ei, să-și dezvolte un sistem de ride sharing gen Uber. Aici e paradoxul, pentru că Uber folosește Google Maps, iar Google chiar a investit 260 mil.$ în Uber, în toamna 2013. Deși sunt două companii foarte puternice, cu încredere în piață și investitori mari, economiștii dau mai multe șanse unui serviciu ride sharing marca Google decât unor mașini autonome dezvoltate de Uber, notează incont.ro.

Google lucrează de foarte mult timp la mașinile autonome și face teste în mai multe state din SUA. Pentru un sistem de ride sharing Google e avantajată de propriile hărți care sunt cele mai folosite în toata lumea.


Sursa: incont.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii