Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

ro

13 Mar, 2015 13:01 1848 Marime text
Senatorul PNL (fost PDL) Christian Gigi Chiru a fost condamnat, azi, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 luni închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012. De asemenea, Gigi Chiru și Fundația Umanitară "Christian Gigi Chiru" au fost obligați la plata a câte 3.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
 
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la aceeaşi instanţă.
 
Gigi Chiru a fost trimis în judecată în noiembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța că, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, a transmis prin poștă alegătorilor bonuri valorice medicale cu scopul de a-i determina pe aceștia să îl voteze în funcția pentru care candida.
 
Potrivit procurorilor, în luna mai 2012, în timpul campaniei electorale, Gigi Chiru le-a distribuit cetățenilor, prin intermediul fundației sale, 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente din farmacii, în valoare de 25 de lei fiecare. Tichetele primite de constănțeni puteau fi utilizate doar dacă erau validate la sediul Fundației umanitare "Christian Gigi Chiru" prin aplicarea unei ștampile, pe baza cărților de identitate ale cetățenilor.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii