Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu realizat de forţele române şi americane, la poligonul de instrucţie Dud Tauţ

ro

16 Sep, 2015 13:46 1922 Marime text
Infanterişti marini si marinari din partea Black Sea Rotational Force, împreună cu Forţele Terestre Române participă la exerciţiul Platinum Lynx 15-5, începând cu data de 14 septembrie 2015. Exerciţiul militar are loc la Poligonul de instrucţie de la Dud Tauţ, în vederea îmbunătăţirii capacităţii defensive colective în regiune.
 
Pe parcursul celor şapte zile ale exerciţiului,  participanţii vor exersa atacuri integrate de echipă şi de pluton , operatiuni de defensivă, schimburi de abilităţi de comunicare, activităţi care au ca obiectiv creşterea interoperabilităţii şi abilităţii colective în mediu de luptă.
 
Black Sea Rotational Force este un contingent de membri ai Corpului de infanterie marină al SUA şi ai Forţelor Navale din Marea Neagră, Balcani şi regiunea caucaziană, care menţin parteneriate, promovează securitatea regională şi asigură răspuns rapid în situaţii de criză, în conformitate cu cerinţele Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa şi ale Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa şi Africa.
 
Sursa foto: rft.forter.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii