Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Sirianul care a spus „Vom arunca România în aer şi o vom rade de pe faţa pământului!“, condamnat la Constanţa

ro

27 Nov, 2015 12:33 1848 Marime text
Cei doi cetăţeni sirieni cu drept de şedere în România, acuzaţi de trafic de migranţi, unul în calitate de autor, iar altul , în calitate de complice, au fost condamnaţi. Azi, judecătoarea Laura Monica Tănase, din Tribunalul Constanţa, le-a aplicat celor doi câte 1,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cei doi au mai fost puşi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Mai mult decât atât, instanţa le-a impus celor doi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Inculpaţii au mai fost obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Fundaţiei pentru promovarea sancţiunilor comunitare sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 6 Bucureşti. Instanţa a dispus confiscarea specială a autoturismelor BMW X5  şi VW Passat.

Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, „în noaptea de 23/24 august 2015, după ora 1.15, organele de poliţie de frontieră i-au depistat pe cei doi inculpaţi înlesnindu-le fraţilor lor, migranţii - cetăţeni sirieni, trecerea ilegală a frontierei bulgaro-română în zona oraşului Negru Vodă din judeţul Constanţa“. „Primul dintre inculpaţi a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, între Bulgaria şi România, având în autoturismul condus bunuri şi acte de identitate ale celor doi fraţi migranţi, după ce îi transportase cu autoturismul prin Bulgaria până la frontiera românească, iar al doilea inculpat a fost depistat pe raza oraşului Negru Vodă, în timp ce patrula cu alt autoturism în apropierea graniţei, după miezul nopţii (adică exact atunci când cei doi migranţi au fost observaţi prin sistemul camerelor cu termoviziune trecând ilegal pedestru peste frontiera terestră), aşteptând să îi preia pe fraţii săi migranţi şi să îi transporte cu autoturismul spre Bucureşti“, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În timpul audierilor, unul dintre indivizii cercetaţi de procurori ar fi ameninţat: „Vom arunca România în aer şi o vom rade de pe faţa pământului, dacă vom considera necesar, pentru a ne răzbuna!“.

În faţa judecătorilor, cel care a lansat ameninţările a spus că totul a fost spus la nervi, deoarece copilul său, de numai şase ani, ar fi început să plângă, iar poliţiştii nu l-au lăsat să-l ia în braţe. El a declarat magistraţilor că nu are, de fapt, gânduri teroriste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii