Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro. Răsturnare de situaţie în dosarul Gala Bute Topoliceanu, înregistrată când făcea presiuni pe Breazu pentru a face declaraţii împotriva lui Udrea

ro

21 Feb, 2015 18:18 1703 Marime text
Dosarul „Gala Bute” pare să îndeplinească toate criteriile pentru o adevărată telenovelă. După ce fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a depus un denunţ împotriva Elenei Udrea, la dosar au apărut probe că aceasta l-ar fi presat pe Tudor Breazu, prieten şi apropiat al lui Udrea şi Topoliceanu, pentru a face declaraţii împotriva fostei şefe PMP, informează evz.ro.

Surse apropiate anchetei din dosarul „Gala Bute” au declarat pentru Evenimentul Zilei că întregul denunţ al Anei Maria Topoliceanu ar fi fost infirmat după ce Tudor Breazu şi un alt martor din dosar ar fi prezentat înregistrări cu o discuţie în care aceasta îi cerea lui Breazu să facă, la rândul său, un denunţ împotriva Elenei Udrea. Mai precis, Topoliceanu l-ar fi apelat pe Breazu printr-un apel video pe FaceTime, pe 5 februarie, înainte ca acesta să fie pus oficial sub acuzare, pentru a îi cere acestuia să-i confirme declaraţia făcută iniţial în faţa anchetatorilor, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, fosta şefă a CNI se temea ca nu cumva să fie înregistrată audio, aşa că a apelat la bileţele de tip „post-it” pe care le prezenta în faţa camerei. Breazu şi celălalt martor din dosar au prezentat, în faţa anchetatorilor, înregistrările acestei comunicări. Din conţinutul bileţelelor, rezultă că Ana Maria Topoliceanu ştia conţinutul dosarului, luase legătura în prealabil cu Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia şi încerca să-l determine pe Breazu să adopte o poziţie similară. Aceleaşi surse apropiate anchetei susţin faptul că reţinerea şi arestarea lui Topoliceanu în acest dosar sunt iminente.

Reamintim faptul că Ana Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute, după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit unor documente ale DNA. Topoliceanu a susţinut în faţa anchetatorilor că ar fi fost „cărăuşul” mai multor şpăgi către Elena Udrea.

Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii