Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment organizat de Ambasada Ucrainei. Cine a participat de la Constanța

ro

16 Mar, 2016 02:46 3789 Marime text
 
Ieri a avut loc, la Centrul Cultural şi de Informare al Ucrainei, dezbaterea "Crimeea: Manifestări geopolitice" organizată de Ambasada Ucrainei şi Geopolitica Club România.
 
La eveniment au fost invitați să participe Teofil Redniuc, ministru extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, dr Tahsin Gemil, directorul Institutului de Turcologie și Studii Centra-Asiatice, Ion Marocico, deputat Uniunea Ucrainenilor din România, Varol Amet, deputat UDTTMR, Angela Grămadă, Asociația Expert for Security and Global Affairs, Corneliu Vlad, jurnalist analiză politică.

Pe parcursul a trei ore a dezbaterea a beneficiat de alocuțiuni remarcabile și pertinente din partea invitaților de marcă participanți la eveniment: doamna Gayana Yuksel, membră a Meclisului Național al Tătarilor Crimeeni, domnul profesor Tahsin Gemil, doamna Angela Grămadă și doamna ambasador OSCE Paraschiva Bădescu.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o sesiune de întrebări și răspunsuri "Tătarii din România: apucături micropolitice" care a durat aproximativ 30 de minute.
La aceeași dezbatere-eveniment Ekrem Gafar şi Negiat Sali au pus două întrebări cheie: 1. De ce din 1991 şi până la invadarea rusă din februarie 2014 Ucraina nu a sprijinit tătarii? 2. De ce la toate protestele tătarilor din martie 2014 şi recent martie 2016 de la Constanța și București din fața Consulatului Rus şi Ambasadei Federației Ruse nu participat şi organizațiile ucrainene din România?
Dezbaterea a fost moderată de dr. Vasile Simileanu, geopolitician.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii