Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii ”Sci Tech” din Constanţa pleacă la Bruxelles!

ro

16 Mar, 2016 18:19 2422 Marime text
 
O echipă de elevi creativi din Constanța vor pleca la Bruxelles după ce au câștigat unul dintre cele trei locuri la Marea Finală Europeană a competiței Sci Tech Challenge 2016 organizată de ExxonMobil și Junior Achievement (JA) Europe. Echipa a fost recent desemnată câștigătoarea competiției naționale Sci-Tech Challenge la care au participat peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanța. Pentru Marea Finală Europeană, elevii constănțeni au concurat ieri, 15 martie, cu elevi din celelalte nouă țări participante în competiție (Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, UK și Kazahstan).
 

“De-a lungul timpului am participat la nenumărate competiții și concursuri, dar dintre toate pot să spun că Sci-Tech Challenge este cel mai provocator și interesant concurs. Pentru prima dată am simțit că pot folosi toate abilitățile mele logice în domeniul STEM - Stiintei Tehnologiei Engeneering Math, dar și să lucrez în echipă, ascultând ideile tuturor, punându-le cap la cap pentru a ajunge la proiectul final. Astfel, cred că m-am dezvoltat enorm, în principal din punct de vedere al comunicării și gândirii logice. Aș recomanda acest eveniment tuturor tinerilor ingineri și viitori oameni de știință, întrucât este o ocazie unică, care are un impact enorm asupra personalității fiecăruia dintre ei”, declarat Botezatu Vlad Andrei, elev la Liceul Teoretic Traian din Constanța.

 
Echipa de liceeni constănțeni ce a reprezentat România la finala Europeană a fost formată din: Tiberiu Florescu – Liceul Teoretic Ovidius, Radu Ștefan Cristea – Liceul Teoretic Ovidius, Alexandra Chiparcă – Liceul Teoretic Decebal, Ioan Daniel Crăciun – Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Vlad Botezatu – Liceul Teoretic Traian.
 

„Competiția Sci-Tech are o misiune dublă. În timp ce încurajează tinerii europeni să își dezvolte cunoștințele STEM încercând să rezolve probleme din lumea reală, încearcă să le dezvolte acestora gândirea antreprenorială și să impulsioneze abilitățile lor inovatoare”, declară Caroline Jenner, CEO al JA Europe.

 

“La ExxonMobil noi credem că tehnologia și inovația sunt cheia pentru a răspunde provocărilor energetice ale lumii. Viitorul transportului este unul dintre cele mai importante aspecte pentru politicile europene iar traficul din Bruxelles este un exemplu relevant. Cu provocarea Sci-Tech din acest an dorim să accesăm gândirea inovatoare a următoarei generații cu privire la acest subiect.”, spune Nikolaas Baeckelmans, vicepreședinte Afaceri Europene al ExxonMobil în Europa.

 
Juriul, compus din Mathias Dobbels de la Ministerul Mobilității din Bruxelles, Pablo Garcia de la s3innovation, Nikolaas Baeckelmans de la ExxonMobil, Jarle Tommerbakke din partea EE-HUB și Malcolm McDowell, reprezentant al Comisiei Europene, a selectat cele mai bune 3 echipe care vor concura pentru Marea Finală Europeană. Elevii din Belgia, Marea Britanie și România au fost aleși pe baza ideilor inovative, a aptitudinilor excelente și a spiritului de echipă. Oferind alternative de transport, cele trei soluții finaliste s-au remarcat pentru mix-ul optim de fezabilitate, eficiență a costurilor și implementare rapidă. Acestea au oferit o combinație integrată de tehnologie și au reușit să reducă numărul mașinilor din oraș.
 
În 25 Mai a.c., Marea Finală Europeană găzduită de Adina-Ioana Vălean, MPE la Parlamentul European din Bruxelles, va indica echipa câștigătoare în prezența celor mai bune trei echipe, a reprezentanților de business și a juraților. Competiția
 
Sci-Tech este un program menit să încurajeze elevii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani să ia în considerare carierele și abilitățile asociate domeniul STEM (Science, Technology, Engeneering and Matematics) și să îi ajute sa înțeleagă posibilitățile antreprenoriale din lumea de astăzi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii