Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecologiştii din Dobrogea vor să dea în judecată Guvernul

ro

10 May, 2013 10:47 1796 Marime text

Ecologiştii vor să dea în judecată Guvernul pentru că a dat undă verde explorărilor de gaze de şist în Dobrogea. Şi asta după ce protestele şi petiţiile lor au fost ignorate de autorităţi. Organizaţiile pentru apărarea mediului, dar şi localnicii şi turiştii din Vama Veche sunt îngrijoraţi pentru sănătatea lor şi pentru viitorul turismului în zonă.

Compania Chevron a primit acordul pentru exploatarea gazelor de şist din Dobrogea, dar ecologiştii spun că acest lucru s-a întâmplat fără să se fi făcut un studiu de impact.


Prospecţiunile prin foraje de mică adâncime vor începe în apropiere de Vama Veche, după luna august a acestui an. Localnicii se tem că, odată cu aceste prospecţiuni, turiştii nu vor mai vrea să vină în zona Vama Veche, iar plaja va rămâne goală.
"Această metodă a fracturării hidraulice produce pe termen lung zone seismice, acolo unde ele nu au fost niciodată. Nu s-a clarificat din partea companiei care sunt pierderile de gaze fiindcă sunt scăpări mari de gaze care otrăvesc solul şi ca atare se otrăveşte iarba, animale", spune preşedintele Grupului pentru Jurnalism, Cultura şi Comunicare, Valentin Coman.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii