Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu „E posibil ca anchetarea votului în cazul lui Șova să fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta”

ro

28 Apr, 2015 21:14 1117 Marime text
 
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor PSnews, că este posibil ca anchetarea votului din Senat în cazul lui Dan Șova să fie doar un pretext pentru a se ajunge la premierul Victor Ponta.

Liderul PLR se întreabă dacă nu cumva prin reținerile și arestările atât de frecvente în ultimul timp nu se urmărește cumva să se exercite o presiune psihologică asupra celui care este învinuit astfel încât să se obțină mărturii pe care procurorii nu le pot obține prin alte metode.

Întrebat dacă poate fi văzut cazul Șova drept un pretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, președintele Senatului a răspuns:

„E posibil. În orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred că discuţia trebuie purtată un pic dintr-o altă perspectivă şi anume perspectiva care cred că este de interes public. Este necesar ca orice persoană acuzată, nu vorbesc de persoană publică – om politic – vorbesc de orice persoană; este necesar ca orice persoană care este acuzată, împotriva căreia s-a declanşat o urmărire penală, să fie arestată? Sau poate că această persoană să fie anchetată în libertate şi dacă există probe suficiente să fie trimisă în faţa instanţei. De ce spun acest lucru? Pentru că până în momentul de faţă se observă din ce în ce mai des că această practică a arestării preventive devine practica curentă, când ea ar trebui să fie excepţia şi întrebarea firească care decurge de aici este, nu cumva se urmăreşte, prin arestarea preventivă, să se exercite o presiune psihologică asupra celui care este învinuit şi arestat pentru a obţine mărturii pe care altfel procurorii nu le-ar avea? Ce e condamnabil aici, e normal, acest lucru mă duce cu gândul la perioada tristă a dictaturii comuniste, anii 50 – 60, în care oamenii erau întâi arestaţi, după aceea erau anchetaţi şi sigur că se obţineau toate mărturiile posibile şi judecata nu mai era decât o simplă formalitate”, a declarat Tăriceanu.


Sursa: psnews.ro
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii