Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dunărea amenință județele limitrofe Dragnea susține că nu se pune problema evacuării locuințelor

ro

18 May, 2014 18:43 2129 Marime text
Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a anunțat astăzi că, în următoarele zile, debitul pe Dunăre va ajunge la 13.500 metri cubi pe secundă.

Vicepremierul susține însă că la acest moment nu există riscul ca apele să depășească digurile dunărene.

Totuși, dat fiind că viitura va staționa pe teritoriul României vreme de 4-5 săptămâni, potrivit lui Dragnea se pune problema rezistenței digurilor sub presiunea constantă a apelor.

„Nu mai avem riscul de a fi depășite digurile, în schimb avem riscuri generate de rezistența digurilor. Digurile care sunt realizate de-a lungul Dunării sunt de două zile sub observația colegilor de la Apele Române pentru a observa dacă cumva apar eroziuni", a declarat vicepremierul, citat de Agerpres.

Vicepremierul a adăugat că autoritățile sunt pregătite pentru a interveni rapid acolo unde este nevoie, cu „peste un milion de saci de nisip, cu toate forțele și mijloacele necesare”, însă nu se pune, la acest moment, problema evacuării localităților afectate, mai scrie Agerpres.

Precizăm că în intervalul 18 mai, ora 6.00 - 26 mai, sectorul aval Zimnicea al Dunării (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Ialomita, Constanţa, Galaţi şi Tulcea) se va afla sub cod galben.

Sursă foto: votp.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii