Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică-alegeri în Kazahstan. Cine participă de la Constanța ca observator

ro

17 Mar, 2016 05:01 3110 Marime text
În perioada 17-21 martie 2016, deputații Amet Varol (minorități), Florin Iordache (vicepreședintele Camerei Deputaților-PSD); Florin Urcan - PNL, vor participa ca observatori la alegerile parlamentare din Kazahstan.
În prima zi se vor întâlni cu reprezentanții OSCE.
Deputatul Amet Varol a stabilit o întâlnire cu membrii comunității tătare din capitala Kazahstan, cu prilejul sărbătorii Nawrez-sărbătoarea Primăverii.

Aproximativ 9,5 milioane de alegători din Kazahstan sunt chemați, duminică, la urne pentru a-și alege președintele, în cadrul unui scrutin anticipat ce a fost convocat pe fondul gravelor dificultăți economice și pe care liderul în exercițiu Nursultan Nazarbaev, la putere de 24 de ani, îl va câștiga, se pare, fără probleme, pentru a cincea oară.
Ales președinte pentru prima dată în 1991, când a fost singurul candidat, Nursultan Nazarbaev (74 ani) a fost reales de atunci de trei ori — în 1999, 2005 și 2011, cu scoruri spectaculoase de peste 80% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale.
Observatorii internaționali nu au recunoscut însă aceste alegeri, apreciind că modul lor de desfășurare nu a fost liber și corect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii