Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea a declarat că nu ar fi intervenit niciodată în politica editorială a TVR

ro

23 Sep, 2015 17:57 782 Marime text
 
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că nu a intervenit niciodată în politica editorială a TVR, potrivit agerpres.ro.
 
„Nu am intervenit niciodată în politica editorială a televiziunii și regret foarte mult că domnul Stelian Tănase face aceste afirmații. Nu puteam să îmi permit să fac lucrul acesta, am luat act ca mulți alții de declarațiile dânsului de-a lungul timpului în care a spus că este liberal, dar nu asta m-a influențat pe mine. Noi suntem în situația în care acum TVR are datoriile mai mari de două ori decât le-a avut anul trecut. Nu aveam de ce să intervin, categoric nu. Pot să spun însă că m-au căutat mai mulți oameni în această perioadă trimiși de dumnealui pentru sprijin, nici nu am stat la discuții pentru că noi nu am discutat de persoane acum, marea dispută a fost dacă rămâne Tănase”, a spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live.
 
Dragnea a subliniat faptul că este necesară o depolitizare a televiziunii de stat, precum și o funcționare pe profit a instituției, în acest sens fiind necesară despărțirea funcției de președinte de cea de director și stabilirea prin concurs a unui manager apolitic care va avea de atins anumite obiective de profitabilitate și rating.
 
„Dacă într-adevăr vrem ca TVR să nu mai fie politizat și să aibă totuși o funcționare pe profit, trebuie să procedăm ca în zona privată. Este un vot care poate fi numit politic în Consiliul de Administrație, despărțim funcția de președinte de cea de director general și board-ul acesta organizează un concurs de management cu un salariu foarte bun pe care îl ia dacă atinge niște obiective de profitabilitate și de rating. Și atunci ai garanția că acela care câștigă acest concurs chiar ia niște măsuri concrete. Lucrurile astea trebuie să se întâmple până la adoptarea bugetului de stat, altfel TVR nu va mai rezista. Nu știu cât de vinovat este Stelian Tănase sau ceilalți dinainte, dar s-a dovedit că acest sistem de numire politic a adus TVR-ul în situația în care se găsește astăzi”, a mai adăugat președintele interimar al PSD.




Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii