Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Douăzeci de limbi noi, între care și „româna”, au fost introduse în aplicația de traducere vizuală a Google

ro

30 Jul, 2015 11:53 1128 Marime text
 
Gigantul american Google a anunțat miercuri că a adăugat 20 de limbi naționale noi la aplicația sa de traducere instantanee bazată pe camera foto din telefonul mobil, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Prin urmare, aceasta aplicație funcționează acum în 27 de limbi și constă în „filmarea” cu telefonul a unui text, panou, meniu de restaurant și traducerea automată a conținutului.

Textul este tradus în timp real în limba aleasă, fără a fi nevoie de o conexiune la internet, explică AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, Google încearcă să creeze o opțiune de traducere vocală „mai rapidă și mai flexibilă” ca instrument al „Google Translate”. Aplicația permite și efectuarea de traduceri de text din imagini foto, serviciu care este deja disponibil în 37 de limbi.

Traducerea vizuală instantanee a început cu șapte limbi: engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa și spaniola.

Noile limbi introduse de Google sunt bulgara, catalana, croata, ceha, daneza, olandeza, filipineza, finlandeza, maghiara, indoneziana, lituaniana, norvegiana, poloneza, româna, slovaca, suedeza, turca și ucraineana.

Tehnologia folosită face apel la inteligența artificială pentru a recunoaște forma literelor și a le disocia de decor.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii