Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul SIF-urilor Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, rămân în arest

ro

06 Jan, 2015 17:24 1677 Marime text
Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au decis astăzi prelungirea arestului preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis cu încă 30 de zile, aceştia fiind arestaţi în dosarul delapidării SIF-urilor.
 
Directorul SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în data de 10 decembrie. În data de 17 decembrie, instanţa a hotărât ca cei doi oameni de afaceri să rămână în arest, după ce contestaţiile lor la reţineri au fost respinse. De asemenea, în caz, avocaţii Victor Prodan şi Nicolae Mergeani, dar şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital, cercetaţi în acelaşi dosar, au rămas sub control judiciar.
 
Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă avizul acordat lui Dragoş Bîlteanu pentru funcţia de preşedinte al SIF Banat Crişana.

Potrivit procurorilor, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare înfiinţat de Papalekas, acesta s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

SIF Banat-Crişana a contrazis informaţiile din referatul procurorilor şi a transmis că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii