Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „Gala Bute“ Resmeriţă, Lungu şi Nastasia, arestaţi la domiciliu

ro

04 Feb, 2015 07:32 1753 Marime text
Primarul Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheoghe Nastasia vor fi cercetaţi în arest la domiciliu în dosarul „Gala Bute", a decis Tribunalul Bucureşti, care a disjuns totodată judecarea propunerii de arestare în cazul lui Rudel Obreja, după ce acesta nu a putut fi citat telefonic.

Surse judiciare au precizat că atât Obreja, cât şi avocatul său aveau telefoanele închise, informează Mediafax.

Astfel, instanţa a disjuns cauza şi va judeca joi propunerea de arestare preventivă a lui Rudel Obreja, care va putea fi până atunci citat prin toate metodele legale.

Decizia luată în privinţa celorlalţi trei inculpaţi nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA au cerut, ieri seară, la ICCJ arestarea preventivă a lui Rudel Obreja şi Cornel Resmeriţă şi arest la domiciliu pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, în dosarul „Gala Bute".

ICCJ a decis că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în acest dosar, în care nu sunt urmăriţi penal în acest moment actuali sau foşti miniştri, DNA neobţinând deocamdată aviz de la Parlament pentru urmărirea Elenei Udrea şi a lui Ion Ariton, relatează Mediafax.

Prin urmare, instanţa supremă a declinat cauza Tribunalului Bucureşti.

Până când dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti şi a început judecarea propunerilor procurorilor, Rudel Obreja a fost eliberat, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere.

Procurorii DNA i-au reţinut în dosarul „Gala Bute" pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pe primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, pe fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi pe fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia. Omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA, a fost pus sub control judiciar, notează Mediafax.

Sursele judiciare au precizat că procurorii au cerut arest la domiciliu pentru Lungu şi Nastasia întrucât aceştia au colaborat cu anchetatorii şi au spus ce i-ar fi pus Elena Udrea să facă în cazul organizării Galei Bute.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii