Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi constănțeni prinși în flagrant cu droguri. Vezi ce au scos la iveală perchezițiile domiciliare

ro

23 May, 2014 17:21 1308 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Prahova şi Tulcea au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au procurat, consumat şi comercializat, droguri de risc şi droguri de mare risc, mai precis cocaină, se arată într-un comunicat de presă.

Drogurile procurate de suspecţi  erau vândute  la preţul de 50-60 lei/gramul de cannabis, cocaina la preţul de 100 de euro/gram, iar substanţele care au efecte psihoactive, sub formă de materie vegetală mărunţită şi sub formă de prafuri, la preţuri cuprinse între 20 şi 70 de lei, în funcţie de tipul de produs, de cantitate şi de „clienţi”.

Procurorii D.I.I.C.O.T au surprins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, două persoane având asupra lor cantitatea de  400 grame cannabis, destinate comercializării.

Cu ocazia percheziţiilor a fost descoperită o cultură in-door special amenajată, în care au fost găsite un număr de 30 ghivece din material plastic de culoare maro în fiecare dintre acestea fiind plantate câte o plantă cu aspect de canabis în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, au fost găsite diferite cantităţi de droguri de risc și 3 cântare electronice de precizie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura preventivă a arestării faţă de patru persoane. Cu privire la alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii