Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbați surprinși în Eforie conducând o autoutilitară plină cu țigarete provenite din contrabandă

ro

13 Oct, 2015 17:03 1554 Marime text
 
Duminică, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Gărzii de Coastă, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, i-au surprins în flagrant pe raza oraşului Eforie, pe inculpaţii Roșioru Nicolae şi Hotea Petre Andrei în timp ce transportau cu o autoutilitară, marca Mercedes, model Vito, cantitatea totală de 354.000 ţigarete (1.770 cartoane), diferite mărci, provenite din contrabandă, dintre care: 172.000 ţigarete (860 cartoane), marca MAEVEL, nemarcate fiscal; 158.000 ţigarete (790 cartoane), marca JIN LING, de provenienţă duty-free; 4.000 ţigarete (20 cartoane), marca MARBLE, de provenienţă duty-free; 12.000 ţigarete (60 cartoane), marca 7FEST, nemarcate fiscal; 8.000 ţigarete (40 cartoane), marca CLASSIC, nemarcate fiscal.

Efectuându-se cercetări penale în cauză s-a stabilit că inculpatul Hotea Petre Andrei care locuieşte în jud. Maramureş, într-o localitate de graniţă cu Republica Ucraina, a cumpărat cu câteva luni în urmă o autoutilitară marca IVECO, cunoscând că autovehiculul avea compartimentul marfă modificat şi adaptat prin montarea unui perete dublu, în scopul depozitării şi transportării ţigărilor de contrabandă procurate din Republica Ucraina.

În urma înţelegerii cu inculpatul Roșioru Nicolae, în ziua de 9.10.2015, inculpatul Hotea Petre Andrei i-a procurat şi transportat la domiciliul său din oraşul Eforie, cantitatea totală de 354.000 ţigarete (1.770 cartoane), diferite mărci, provenite din contrabandă, cu autoutilitara adaptată în acest scop.

Duminică, inculpaţii, cu ajutorul altor persoane, au preluat cartoanele cu ţigări din ascunzătoarea autoutilitarei marca IVECO, modificată, le-au ambalat în saci din plastic, sub formă de colete  şi baxuri, după care le-au transferat  în autoduba, marca Mercedes, model Vito, la volanul căreia a urcat inculpatul Hotea Petre Andrei şi împreună cu inculpatul Roșioru Nicolae au staţionat-o pe o altă stradă din oraşul Eforie, moment în care au fost surprinşi în flagrant de lucrătorii de poliţie de frontieră.

Din datele comunicate de DRV Galaţi, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa a rezultat că cei doi inculpaţi, în urma activităţii infracţionale de contrabandă calificată cu ţigări, faptă prev. de disp. art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea 86/2006, privind Codul Vamal al României, au cauzat un prejudiciu în valoare totală de 212.427 lei bugetului consolidat al statului.

Luni, în urma audierii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  Constanţa, procurorul de caz, a dispus reţinerea inculpaţilor pe o durată de 24 de ore, iar în ziua de 13.10.2015 au fost prezentaţi la Judecătoria Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.
Pe baza probelor administrate în cauză, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa, Secţia Penală a dispus arestarea celor 2 inculpaţi pe o durată de 30 de zile. 

În cauză au fost luate măsuri asiguratorii în vederea reparării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii