Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Gabriel Toader, fost director în Minsterul Economiei, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

07 Aug, 2014 14:21 1548 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea  au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:
 
Toader Gabriel Răsvan, directorul general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită;
 
Tulcan Stelian Vlăduţ, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită;
 
Postolache Argentina Carla, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită;
 
        În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2011 – mai 2012, în baza unei înțelegeri anterioare, inculpatul Toader Gabriel Răsvan,  prin intermediul inculpatei Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către inculpatul Tulcan Stelian Vlăduţ a contravalorii unei cantităţi  de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.
     Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, inculpatul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize, în cazul societăţii comerciale reprezentate de inculpatul Tulcan Stelian Vlăduţ, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22.05.2012.
         Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către inculpatul Tulcan Stelian Vlăduţ, prin intermediul firmei pe care acesta o reprezenta.
         Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către inculpatul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil, în zona localităţii Ghiroda, jud. Timiş.
       În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile aparţinând inculpatului Toader Gabriel Răsvan, până la concurenţa sumei de 14.461,36 lei, în vederea confiscării speciale.
      În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.
   Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii