Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuțiile dintre Ponta și Nuland Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA

ro

14 Jan, 2015 12:48 1502 Marime text
 
Primul-ministru Victor Ponta  a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice.

Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională au fost principalele teme de discuție cu oficialul american.

„În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și  în domeniul  economic, îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și  noi propuneri de dezvoltare a acestora”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens.

De asemenea, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale. A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu.

Primul-ministru a discutat cu oficialul american și o serie de acțiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii