Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 26 octombrie, constănţenii pot cere vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fără interferon

ro

19 Oct, 2015 17:55 1368 Marime text
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, astăzi, că pacienţii cu hepatită C şi ciroză hepatică pot solicita, din 26 octombrie, vouchere care le permit să efectueze gratuit investigaţiile necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon.
Reprezentanţii CNAS au precizat că voucherele vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului şi monitorizarea pacientului în centrele din: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea.
Potrivit CNAS, semnatarul contractului cost- volum- rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate lista laboratoarelor şi centrelor de recoltare în care se vor efectua gratuit testările fibromax, genotipare şi viremiile, investigaţii necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon. Lista laboratoarelor este publicată pe site-ul CNAS, la secţiunea "informaţii pentru asiguraţi- medicamente- tratament fără interferon" http://www.cnas.ro/page/tratament-fara-interferon.html.
Sunt două companii ale căror laboratoare şi centre de recoltare au fost acceptate de producător, respectiv SC Bioclinica SRL şi SC Synevo SRL. Laboratoarele Bioclinica sunt : câte patru în Timişoara, Oradea şi Bucureşti, câte trei în Cluj şi Iaşi şi câte unul în Târgu Mureş, Sibiu şi Constanţa. Laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo sunt: câte patru în Timişoara, Cluj şi Constanţa, câte două în Craiova şi Iaşi, 15 în Bucureşti.
Pentru întocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fără interferon, pacienţii trebuie să se adreseze medicilor de specialitate care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări din cele noua centre desemnate. Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea informaţii pentru asiguraţi-medicamente- tratament fără interferon. Tot la această secţiune, pacienţii pot accesa un document cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.



sursa foto: britannica.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii