Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diaspora protestează! Românii din Madrid, alături de românii din țară

ro

07 Nov, 2015 09:20 1153 Marime text
Protestele iau amploare atât în Capitală, cât și în multe orașe ale țării şi din străinătate. "Întreaga lume a fost profund marcată de cele petrecute la clubul Colectiv și în aceeași măsură și românii din diaspora", notează, în ediţia de astăzi, ziarul El Rumano en Espana.
 
Românii din Comunitatea Madrid din Spania în număr de aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat pe rețelele sociale și în jurul orei 17:00 (ora 18:00 în România) au venit la protestul de vineri seară (n. r. - 6 noiembrie) desfășurat în fața Ambasadei României la Madrid, potrivit Agerpres. Din ceea ce au declarat participanții la protest, aceștia își doresc ca cei care sunt responsabili pentru tragedia petrecută la clubul Colectiv să fie trași la răspundere și să nu scape necondamnați. În plus, își doresc schimbarea întregului sistem politic, nu doar a unei persoane, o ţară cu un viitor pentru copiii lor, simt că nu sunt luați în seamă de către România, iar faptul că sunt plecați peste hotare, nu înseamnă că nu mai fac parte din poporul român.

Manifestanții erau și tineri, dar și mai în vârstă, iar printre lozincile scandate se găseau: "Deșteaptă-te române! Corupția ucide!", "Parlamentari demisionați, dacă vă pasă, e constituțional", "Afară, afară cu mafia din țară!", "Nu schimbăm un nume, schimbăm un sistem!", "Împreună pentru România", "Madridul alături de România", "A trebuit să moară persoane ca să apară o schimbare", "Chiar dacă am plecat, noi nu v-am uitat-Diaspora din Madrid", "În memoria tinerilor decedați în clubul Colectiv", "Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!", "România este țara mea, nu vă bateți joc de ea!", "Am tăcut și am răbdat și nimic nu s-a schimbat", "Ne vrem țara înapoi, noi nu vă mai vrem pe voi".
 
"Acest protest a durat câteva ore și este primul înregistrat în Comunitatea Madrid din Spania, de după tragedia de la Colectiv", adaugă El Rumano.


Sursa foto: .elrumano.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii