Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 15 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Dezbatere publică la Medgidia, trei teme de interes local

ro

15 Jan, 2016 11:50 705 Marime text
În decursul zilei de ieri, la Medgidia, a avut loc o dezbatere publică. Prima temă a avut în vedere prezentarea regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de îngrijire a persoanelor vârstnice, serviciu înființat în anul 2007, dedicat vârstnicilor care nu se pot îngriji singuri la domiciliu. În prezent, există 80 de îngrijitori care asigură îngrijirea persoanelor, a locuinței, oferă ajutor pentru menaj și prepararea hranei, precum și alte servicii și consiliere pentru reintegrarea socială.
 
A doua temă pusă în dezbatere are ca scop aplicarea noului Cod Fiscal, prin care autoritățile pot acorda facilități fiscale cetățenilor ce au restanțe la plata impozitelor și taxelor locale și întâmpină dificultăți în plata acestora. Potrivit legii, contribuabilii pot fi scutiți de 73,76% din totalul penalităților aplicate în urma întârzierii plății. Pentru a beneficia de această scutire fiscală, contribuabilii trebuie să achite datoria principală și apoi să depună o cerere pentru anularea cotei de 73,3% din majorările de întârziere, până la data de 30 iunie 2016. 
 
Ultimul subiect pus în dezbatere vizează extinderea clădirii fabricii de ulei cu o suprafață de 229,40 mp, extinderea imobilului compus din magazie și birouri cu 117,50 mp și construirea unei hale de depozitare în suprafață de 750 mp.

Ti-a placut articolul?

Comentarii