Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii despre agresorul milionarilor de la Mangalia și Piteşti

ro

28 May, 2015 16:17 1486 Marime text
 
Infractor de meserie cu aproape jumătate de viaţă petrecută după gratii. Aşa poate fi descris în câteva cuvinte agresorul milionarilor de la Piteşti şi Mangalia. În ciuda caracterului extrem de agresiv, în Cisnădie unde are familia şi prietenii trecea ca un om liniştit şi cumsecade, scrie România TV.

Deşi este un munte de om, lui Dumitru Vasile i se spune Bebe. El este cel care a şocat o ţară întreagă prin cruzimea de care a dat dovadă în atacul milionarilor de la Piteşti. Dumitru Vasile are un palmares extrem de bogat pentru vârsta pe care o are.

„Multe fapte. Violare de domiciliu, furturi, talharii. Practic are cam 14 ani executati la cei 32 de ani neimpliniti", a declarat Marian Ştefan, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, potrivit România TV.

Tânărul are doar patru clase, e pasionat de culturism şi are o constituţie impresionantă. Este şi motivul pentru ca îl ştie multă lume din oraşul său. Deşi, prieten bun cu „băieţii răi", Dumitru Vasile trecea în faţa vecinilor ca un om cumsecade.

Pe numele lui sunt deschise trei dosare: tentativă de omor calificat, şi tâlhărie calificată în cazul de la Piteşti şi tentativă pentru tâlhărie calificată pentru atacul de la Mangalia.

Ultima dată a fost condamnat în 2007 pentru că a tâlhărit şi bătut o bătrână care ulterior a murit. A fost eliberat condiţionat în 2013 şi mai are un rest de pedeapsă de 1.400 de zile, relatează România TV.

Agresorul a fost prins, marți, la Sibiu, iar pentru identificarea sa polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze.

Procurorii au descoperit că Dumitru Vasile Burcea este autorul și al altor tâlhării, săvârșite în România sau pe teritoriul unor state europene. La data de 2 mai, înarmat cu un cuțit, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-o locuință din localitatea Mangalia, județul Constanța, cu scopul de a sustrage bunuri sau alte valori, exercitând acte de violență asupra unei persoane.

„În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni în Mangalia, județul Constanța. De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatului de la Prum, (...) omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene", potrivit unui comunicat al IGPR.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii