Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou caz marca "Vaslui" Deşi s-au filmat când au violat o colegă de liceu, au fost lăsaţi în libertate

ro

26 Aug, 2015 10:43 2183 Marime text
 
Un nou caz de viol marca Vaslui. Trei tineri, de data aceasta din Prahova, care au violat o minoră de 16 ani, au scăpat basma curată şi au fost lăsaţi liberi de judecători. Asta în ciuda faptului că perversiunile sexuale au fost filmate cu telefonul de unul dintre violatori şi ulterior descoperite de anchetatori, informează România TV.
Totul s-a întâmplat după un scenariu asemănător celui din Vaslui. Violul a fost pus la cale de unul dintre băieţi care a ademenit-o pe fată cu vorbe frumoase, iar apoi i-a dat întâlnire. A dus-o însă într-un loc retras unde şi-a chemat şi prietenii. Cei trei indivizi, Brujbeanu George Fabian, Radu Andrei-Răzvan şi Ion Dumitru-Adrian, au violat-o şi au supus-o la perversiuni sexuale ore în şir.
În tot acest timp au ameninţat-o că îi taie gâtul cu un briceag, iar una dintre brute a filmat cu telefonul mobil scenele oribile.
Adolescenţii nu au recunoscut violul şi au susţinut că fata, colegă de şcoală cu ei, a mers de bunăvoie. I-au dat însă de gol imaginile descoperite de anchetatori în telefonul unuia dintre ei.
Cu toate acestea, judecătorul a decis să îi lase în libertate pe cei trei violatori, obligând autorităţile să îi supravegheze timp de câteva luni. Procurorii au contestat însă pedeapsa, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.
Rechizitoriul procurorului de caz din care reiese clar prin ce chinuri groaznice a trecut victima și cât de violent s-au comportat cei trei Brujbeanu George Fabian, Radu Andrei-Răzvan şi Ion Dumitru-Adrian care, acum, sunt la un pas să scape fără nicio zi de închisoare. Toţi sunt colegi la liceul tehnologic „Romeo Constantinescu", însă în ani diferiţi.
Brujbeanu Fabian este elev în clasa a Xl-a, are 17 de ani şi nu are antecedente penale. Inculpatul a fost nesincer în faza urmăririi penale, insistând asupra caracterului consimţit al actelor sexuale. Mai mult, refuzând să-şi asume responsabilitatea faptelor comise, a construit o strategie de apărare centrată pe victimizarea sa, încercând să arunce vina asupra persoanei vătămate întrucât aceasta are o imagine negativă în societate.
Radu Andrei-Răzvan este elev în clasa a Xl-a, are 17 de ani şi nu are antecedente penale. Inculpatul a fost nesincer în faza urmăririi penale, negând orice formă de constrângere asupra persoanei vătămate.
Ion Dumitru-Adrian este elev în clasa a IX-a, are 15 de ani şi nu are antecedente penale. A avut o atitudine sinceră în cursul urmăririi penale. Astfel cum reiese din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică, inculpatul a avut discernământ la momentul comiterii faptei.
În ciuda acestor dovezi obținute din declarațiile victimei, ale unuia dintre inculpați, din înregistrările salvate în telefonul mobil, dar și din expertiza medico-legală, instanța Tribunalului Prahova, acolo unde s-a judecat în primă fază acest proces a considerat că cei trei tineri nu merită să ajungă la închisoare, pedepsele fiind simbolice: măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de câteva luni. Asta nu înseamnă altceva decât că cei trei violatori sunt liberi, doar că, pe o perioadă de șase respectiv patru luni în cazul lui Andrei Radu, se vor prezenta la secția de Poliție.
Reamintim că această condamnare dată de Tribunalul Prahova nu este una definitivă și a fost deja atacată de procurorii din Vălenii de Munte. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Ploiești, primul termen fiind stabilit în data de 11 septembrie.



sursa foto: ibn.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii