Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfin, eşuat pe plaja Trei Papuci

ro

04 Apr, 2013 15:49 4868 Marime text
Astăzi, pe plaja din spatele Universităţii din Constanţa, echipa Mare Nostrum a identificat un delfin eşuat, un mascul, mort recent, având în vedere starea intactă a coloritului pielii. Mamiferul, un exemplar din specia Tursiops Truncatus Ponticus sau Afalinul, măsura aproximativ 187 cm, iar înotătoarea codală era tăiată. Motivul cel mai probabil al morţii a fost înecul, în urma prinderii în plasele de pescuit. Ulterior efectuării măsurătorilor şi a inspectării delfinului, mamiferul a fost ridicat de pe plajă de către Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”.

De asemenea, echipa Mare Nostrum a mai fost anunţată de existenţa unui alt delfin eşuat, de această dată pe plaja din Costineşti, însă, din păcate, nu s-a putut ajunge la acesta.

Dacă observaţi un delfin eşuat, contactaţi-ne la numerele de telefon 0800 800 078 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro veţi găsi formularul on-line prin intermediul căruia ne puteţi trimite informaţii cu privire la delfini (vii sau morţi). Activităţile de monitorizare şi conservare menţionate, sunt susţinute de către ACCOBAMS şi DB SCHENKER în cadrul proiectelor desfăşurate de ONG Mare Nostrum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii