Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație a MApN și militari veterani răniți, în vizită în Afganistan

ro

24 Oct, 2016 12:37 1746 Marime text
Cu prilejul Zilei Armatei României, o delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Ștefan Tinca, i-a vizitat pe militarii români aflați în misiune în teatrul de operații din Afganistan.

În premieră, nouă militari veterani răniți în Afganistan care erau în stare extrem de gravă în momentul evacuării medicale au revenit în acest teatru de operații pentru a se întâlni cu colegii lor aflați în prezent în misiune dar, mai ales, pentru a se putea întoarce din nou acasă conștienți și mândri că, în final, și-au încheiat misiunea.

Oficialii și veteranii au avut discuții cu militarii, au luat parte la pregătirea unei misiuni de luptă și au vizitat spitalul de tip ROL III din Kandahar. Pentru căpitanii George Olteanu și Dănuț Nicola, plutonierul adjutant principal Marius Apostol, plutonierii majori Nicușor Bica, Daniel Riza, Marius Barbu, Dumitru Paraschiva și plutonierii Ionuț Butoi și Adrian Crețu această vizită a reprezentat o dovadă de curaj și de tărie de caracter și, totodată, o etapă importantă a procesului lor de recuperare.

În prezent, în misiuni internaționale sunt 780 de militari, dintre care 629 în Afganistan.

Armata României a pierdut în teatrele de operații 28 de militari, iar peste 180 au fost răniți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii