Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul manualelor școlare Decizia CNSC obligă la modificarea documentației licitației de manuale

ro

09 Jul, 2015 15:17 2011 Marime text
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat dreptate editorilor, solicitând eliminarea din documentaţie a condițiilor de acceptabilitate a ofertelor din Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 5559/22.11.2013, precum și a tuturor prevederilor acestui ordin care contravin legislației achizițiilor publice. Totodată, CNSC a decis continuarea procedurii după efectuarea modificărilor și publicarea acestora în SEAP, în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei, informează B1 TV.

Uniunea Editorilor precizează într-un comunicat de presă că nu a fost, astfel, respins baremul de calitate, ci pragul eliminatoriu de preț, care poate duce la scoaterea din cursă a manualelor valoroase din punct de vedere al conținutului, pe motivul ca oferta lor de preț este cu peste 14% mai mare decât cel mai mic preț. 

„Acesta este de fapt unul din punctele nevralgice ale documentatiei, care incurajeaza dumpingul si duce la manualul unic.

UER apreciaza insa faptul ca ministrul educatiei doreste o etapa de preselectie a calitatii manualelor. Este ceea ce UER solicita de 15 ani, si anume ca MECS sa se ocupe doar de evaluarea de calitate a proiectelor de manuale. Iar continuarea procedurii nu ar trebui sa fie o licitatie propriu-zisa, ci o achizitie descentralizata a manualelor de pe piata libera, realizata de scoli, pe baza unui buget alocat, a selectiei facuta de cadrele didactice si a unei protectii sociale veritabila pentru elevii din familiile cu posibilitati financiare reduse, asa cum este pretutindeni in Europa.




Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii