Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Septembrie dă startul sezonului rece. Scumpiri, probleme cu manualele şcolare şi modificări la BAC 2018

ro

02 Sep, 2017 00:00 3381 Marime text
A zburat şi vara lui 2017 şi în curând vom trece la haina groasă. Acum vine Moş Crăciun şi parcă suntem deja cu gândul la decembrie, la vacanţa de iarnă, la gustul cozonacilor şi sunetul colindelor.
 
Dar, deocamdată, vine septembrie. Şi nu vine singur. Scumpiri, probleme cu manualele sau modificările examenului de Bacalaureat sunt câteva dintre subiectele intens discutate în aceste zile.
 
Vestea că preţul combustibilului se măreşte cu 0,32 de bani a fost prima urare de bun venit în noul sezon. Premierul Mihai Tudose a motivat scumpirea spunând că România are nevoie de bani „pentru o mulţime de lucruri“. Mulţumită domnului premier, în mod sigur (!) vom avea bani pentru autostrăzi, spitale, infrastructură sau salarii.
 
O altă surpriză este lipsa manualelor pentru elevii de clasa a V-a. Se pare că o eroare a făcut ca micii învăţăcei care intră în clasa a V-a să nu aibă manuale în primele două luni, ci îndrumare. Alţi bani, altă distracţie. Şi pentru ca ministrul Educaţiei, Liviu Pop, să ne arate că nu ocupă degeaba acest fotoliu, acesta a anunţat că examenul de Bacalaureat va suferi „mici“ modificări. Astfel, lucrările vor fi scanate şi securizate, urmând să fie corectate de profesori în confortul propriului cămin. Mai mult, probele orale se vor desfăşura în luna februarie sau martie, pentru o „decongestionare a materiei“.
 
Ce noi rezoluţii ne mai aşteaptă odată cu venirea toamnei rămâne de văzut. Şi pentru a adapta o vorbă celebră, închei prin a spune: „Toamna nu-i ca vara!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii