Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Datoriile cetăţenilor au generat scumpirea gigacaloriei la Cernavodă

ro

31 Jul, 2013 18:44 1670 Marime text
După o lungă perioadă de eforturi supraomeneşti pentru menţinerea unui preţ mic al gigacaloriei, furnizorul de termie SC Utilităţi Publice SRL(SACT care aparţine Consiliului Local şi Primăriei) a ajuns la capătul puterilor. Numărul facturilor neîncasate a crescut îngrijorător şi a dus la îndatorarea firmei către furnizorii acesteia, SNN şi RAJA (aproximativ 900 de mii de lei).

Reprezentanţii SACT s-au străduit în zadar să recupereze datoriile, care depăşesc un milion de lei, acumulate de către cernavodeni, iar firma a intrat în criză financiară. Pentru a preveni insolvenţa, societatea este nevoită să majoreze preţul gigacaloriei de la 80 de lei la 91 de lei. Pentru a evita falimentarea furnizorului de termie, primarul Gheorghe Hânsă a solicitat sprijinul Consiliului Local, pentru a accepta subvenţionarea a cinci lei din cei 11 lei adăugaţi la costul gigacaloriei. În cadrul şedinţei ordinare de luni, aleşii locali au votat acordarea acestor subvenţii, care se vor estima la aproximativ 400 de mii de lei.

Aleşii locali susţin că punerea în aplicare a acestor proceduri vor putea scoate societatea din impasul financiar. Edilul susţine că falimentarea SACT ar putea provoca probleme mult mai grave la nivel local, cum ar fi privatizarea societăţii şi majorarea preţului gigacaloriei de aproximativ 2,5 ori. Această situaţie nu s-ar fi produs dacă cernavodenii rău platnici şi-ar fi achitat facturile restante. Cei 6 lei în plus pe care cetăţenii îi vor reuşi să salveze întreprinderea de termoficare  şi să menţină în continuare cele mei mici costuri la încălzire din judeţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii