Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Daniel Georgescu, actualul director al ACN, declarat incompatibil de ANI

ro

03 Apr, 2013 15:06 3934 Marime text

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către GEORGESCU DANIEL, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Mun. Constanța, Jud. Constanța.
„Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, GEORGESCU DANIEL fiind informat, la datele de 14.03.2012, 23.04.2012 și 21.11.2012, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se menţionează într-un comunicat ANI.
”În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că GEORGESCU DANIEL s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Mun. Constanța, Jud. Constanța, a încheiat cu Primăria Mun. Constanța, precum și cu alte instituții subordonate primăriei, diverse contracte în valoare totală de 297.441 Lei (aprox. 67.600 Euro), prin intermediul S.C. EXPERTISSA CONSTANȚA S.R.L. (societate în cadrul căreia deține calitatea și funcția de asociat și administrator), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se mai menţionează în comunicatul ANI.
Facem precizarea că în prezent, Daniel Georgescu este director general al Administraţiei Naţionale Canalele Navigabile Constanţa.

UPDATE: Contactat telefonic, social democratul Daniel Georgescu a declarat că va ataca în instanţă decizia ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicusor 03 Apr, 2013 19:28 mare pedeapsa.Ii doare undeva ca trei ani nu mai sunt la butoiul cu miere.
  • Roxana 03 Apr, 2013 15:48 Ma mir ca ANI nu are valoarea reala a contractelor.Numai la CJC au fost de 10 ori mai mari,plus toate primariile PSD plus plus plus...Iar la ACN trebuia concurs si manager privat nu pus un politruc