Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Daniel Dan, secretarul CJ Hunedoara, trimis în judecată

ro

05 Jun, 2015 15:57 926 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:
 
 DAN DANIEL, secretar al judeţului Hunedoara şi ŞTEFAN MIHAELA DORINA, șef serviciu administrație publică locală, relații publice în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
 
GEORGESCU MONICA, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
 
și în stare de libertate a inculpatei GÎRJOB DANA ELENA, șef Serviciu Control Urmărire Încasări Creanțe și Executare Silită în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă, de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara.
Prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alţii şi inculpaţii Dan Daniel, Ştefan Mihaela Dorina și Gîrjob Dana Elena.
La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv inculpata Georgescu Monica, la acea dată împuternicită în funcţia de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara.
Conform art. 52 alin. 4 din H.G. 611/2008, fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin trei subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților.
Anterior datei organizării concursului, inculpatul Dan Daniel i-a cerut inculpatei Georgescu Monica să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs, din partea Consiliului Județean Hunedoara.
Ulterior, cu ocazia întrunirii comisiei de examen, aceste subiecte au fost propuse de ceilalţi inculpaţi în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică.
La examenul organizat şi susţinut în data de 17 iulie 2014, inculpata Georgescu Monica a fost admisă, cum era şi de aşteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior, aceasta anunţând cunoscuţilor reuşita înainte de publicarea rezultatelor oficiale.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii