Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş îl va propune pe Mihai Selegean pentru Ministerul Justiţiei

ro

17 Nov, 2015 09:15 1365 Marime text
 
Mihai Selegean va fi noua propunere a premierului desemnat Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Justiției, potrivit România TV. El va fi nominalizat în locul Cristinei Guseth.
 
Mihai Selegean, are 40 de ani şi s-a născut în Timişoara. A terminat Facultatea de Drept din Bucureşti în 1997. Între 1997 şi 2003 a fost consilier juridic în Ministerul Justitiei, iar apoi director adjunct la Institutul Naţional al Magistraturii (iulie 2003 - ianuarie 2004). În intervalul iunie 2004 şi martie 2008, Mihai Selegean a fost director al Institutului Naţional al Magistraturii.
 
Conform datelor din CV, acesta are şi un masterat în Dreptul afacerilor la Universitatea Central Europeană, Budapesta, finanţată de George Soros. El a făcut stagii de pregătire la Law School Admission Council, Newtown, Pennsylvania, USA, la Şcoala Naţională de Magistratură din Franţa, Paris şi Bordeaux, la Institutul de Drept Umanitar, San Remo, Italia, la Institutul Francez din Bucureşti şi la Comisia Europeană a Drepturilor Omului, Strasbourg.
 
Mihai Selegean urmează să fie audiat, miercuri, în Comisia Juridică din Parlament, începând cu ora 9.00, potrivit Digi23.
 
Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat, marți, că retrage propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiției. Deși Cristina Guseth a primit, ieri, aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru ocuparea funcției de ministru al Justiției, ea a fost pusă în dificultate la audieri.
 
„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.
 
Cristina Guseth a declarat, după audiere, că s-a gândit să-și depună mandatul, dar că imediat a reflectat la ce impact va avea activitatea sa pe viitor, recunoscând că încă nu este pregătită pentru această funcție. "A fost o situație în care eu am simțit o energie negativă împotriva mea și, în pofida acestui lucru și a unui experiențe extrem de dificile, va trebui să colaborez și să mă supun puterii legislative în statul român", a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunității, conform româniatv.net.
 


Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii