Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Constituţională a României Sesizarea lui Traian Băsescu în cazul restituirii imobilelor preluate abuziv, admisă în parte

ro

14 Jan, 2015 13:47 1226 Marime text
 
Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au admis în parte, astăzi, sesizarea fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la Legea de aprobare a OUG 115/2013 referitoare la restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist, stabilind că un articol este neconstituţional.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis, în parte, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. IV din Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art. 6 alin.(1) din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene sunt neconstituţionale", a stabilit CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului ministru.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii