Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costel Gabriel Vişan, din cadrul unei unităţi de învăţământ superior din Constanţa, reținut

ro

13 Aug, 2015 15:43 2367 Marime text
 
Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Costel Gabriel Vişan sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti.

În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 9 iulie 2015, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat printr-un denunţ cu privire la faptul că inculpatul Costel Gabriel Vişan (plt. adj. în cadrul unei unităţi de învăţământ superior din Constanţa) i-a pretins denunţătorului diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unităţi de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

În acest context, în perioada 2009 – 2015, inculpatul i-a creat convingerea denunţătorului că are influenţă asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învăţământ superior din Constanţa, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaţilor gradaţi profesionişti şi/ sau subofiţerilor, sens în care a pretins şi primit sume de bani ce variază între 300 şi 1000 de euro, pentru a-i facilita accesul şi promovarea în cariera militară.

În cursul zilei de ieri, inculpatul a fost surprins în flagrant în municipiul Constanţa, fiind găsită suma de 360 de lei reprezentând cea de-a doua tranşă din suma de 1360 lei, pretinsă iniţial denunţătorului.

Ulterior, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatului (pe care o deţinea fără forme legale în Constanţa), unde au fost identificate şi ridicate probe utile  cauzei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii