Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din Nepal se duc cu teamă la școală

ro

31 May, 2015 21:39 1185 Marime text
 
Numeroşi copii nepalezi par să nu vrea să revină la şcoală, după ce instituţiile de învăţământ şi-au reluat astăzi activitatea, întreruptă în urma cutremurelor care au devastat Nepalul în 25 aprilie şi 12 mai, soldate cu 8.691 de morţi, au anunţat autorităţile. DPA relatează în pagina electronică că peste 7.800 de şcoli au fost avariate de cutremurul din aprilie, ceea ce a afectat studiile a peste 800.000 de copii.
Ministerul Educaţiei a anunţat că şcolile îşi reiau programul doar dacă imobilele în care funcţionează au fost declarate sigure în urma inspecţiilor unor experţi. Guvernul i-a invitat pe părinţi să inspecteze ei înşişi sediile şcolilor înainte să-şi trimită copiii la ore.
De asemenea, s-a dispus a dispus ca şcolile să ţină ore distractive pentru elevi în primele câteva zile, înainte să reia procesul de învăţământ obişnuit, având în vedere că numeroşi copii sunt afectaţi din punct de vedere psihologic. În cazul multor şcoli, redeschiderea necesită timp, deoarece implică reconstruirea infrastructurii. Nepalul are în total 34.000 de şcoli de stat şi 8.000 de şcoli private. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii