Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală, “bătălie” pentru SIF Transilvania

ro

10 Jul, 2014 09:51 4294 Marime text
Omul de afaceri din Constanţa şi fost arbitru de fotbal, Constantin Frăţilă rupe armistiţiul cu Mihai Fercală, de 20 de ani liderul suprem al Societăţii de Investiţii Financiare SIF Transilvania (SIF3), relatează economica.net. Frăţilă cere acţionarilor să-l dea în judecată pentru „activităţi desfăşurate în calitate de membru al Directoratului", după cum sună convocarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). La rândul lui, susţinătorii lui Fercală cer revocarea lui Frăţilă din Consiliul de Supraveghere al SIF3.

Conflictul dintre Frăţilă şi Fercală părea doar o hărţuială, cum au fost multe, iscată de interese legate de controlul unor companii constănţene din portofoliul SIF3, conform unei anchete realizate de jurnaliştii de la economica.net. Conflictul a evoluat, în ultimul an, pe fondul contestării vechilor conducerii a SIF-urilor şi al presiunii exercitate asupra lor, pentru acordarea de dividende cât mai mari.
Dintre cei cinci foşti şefi de SIF-uri, în funcţii încă din secolul trecut, doar Tudir Ciurezu de la SIFOltenia (SIF5) şi Mihai Fercală au rezistat, cel din urmă nu fără ajutorul lui Frăţilă.
După ce, în ultimii ani, SIF3 a dat dividende de sute de milioane de lei, obţinuţi din vânzarea unor pachte importante de acţiuni, echipa lui Fercală a obţinut de la o AGA anterioară distribuţia profitului sub formă de acţiuni gratuite, mai scriu cei de la economica.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii