Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește într-un eveniment de excepţie

ro

21 Oct, 2016 15:02 4748 Marime text
Duminica aceasta, începând cu ora 9.00 până la ora 19.00, se petrece țărănește la ferme La Maci, situată după Ciocârlia de Sus.

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește la ferma La Maci, unde Ioana Moroșanu, fondatoarea comunității, alături de echipă organizatorică a Țăranilor Dobrogeni și de gazda evenimentului, ferma La Maci, au pregătit o petrecere țărănească pentru orășenii cu dor de bunici și bucate alese, tradiționale și naturale, pentru copiii curioși să trăiască jocurile unei copilării la țară, plimbări cu căruța trasă de cai, trasul cu arcul, labirint de paie. Va fi și o mică expoziție de animale și păsări de curte, care cu siguranță va incânta publicul și mare și mic.

La Serbarea Țăranilor Dobrogeni vor participa și producători de bunătățuri de toamnă, din grădină și ogradă, care vor aduce spre degustare și achiziționare brânză de la Căprițele Dianei, miere certificată ecologic de la Fânânele, fructe și sucuri de fructe de la Scărișoreanu, legume de la Lanurile, midii de la Năvodari, pastrame și cărnuri afumate de la Ovidiu, bere nefiltrată de la Sibioara, turte de la Horea, conserve, dulcețuri și prăjituri de la Constanța și bineînțeles produsele fermei La Maci. Nu vor lipsi grătarele încinse, berbecuți și purcei la proțap, fasole cu ciolan la pirostrii, must și vin din belșug.

Muzica și horele din bătătura fermei La Maci vor fi întreținute de artiștii Marius Cristel Marin, Carneală Elena, Cristiana Roșca, Nicolae Pavel, Luana Tudorache  și ansamblurile Reabinuska, Sfitilina din Vișina, Luminițele Dobrogene.

Serbarea Țăranilor Dobrogeni este un eveniment organizat de Țăranii Dobrogeni, Ferma La Maci, Primăria și Consiliul Local Ciocârlia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii