Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandorul (rez) Nicolae Vlăduţoiu, din Constanţa, a început protestul în faţa sediului central al PSD. Ce i-a scris lui Liviu Dragnea (galerie foto)

ro

10 May, 2017 11:18 132075 Marime text
Aşa după cum a anunţat, încă de ieri, comandorul în rezervă a ajuns, în faţa sediului PSD Din Bucureşti, în ţinuta tip deşert, de instrucţie.
 
El îşi manifestă astfel indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere.

Comandorul în rezervă Vlăduţoiu, este însoţit în demersul său de colonelul în rezervă Milea Edmond, dar şi de alţi camarazi inimoşi se află în faţa sediului P.S.D., pe trotuar, unde au fost legitimaţi şi paraverificaţi de forţele de ordine care păzesc cu străşnicie sediul partidului.

Totodată facem precizarea că scrisoarea comandor Vlăduţoiu a fost depusă la Registratura PSD Sediul Central.
Mâine Vlăduţoiu va fi din nou prezent în faţa Sediului Central al PSD.


Încă de ieri fostul ofiţer al armatei române anunţa că „Pe data de 10 mai 2017 ora 09.00, îmbrăcat cu ținuta de instrucție (de "deșert" ) voi fi prezent în fața sediului PSD din București pentru a-mi manifesta indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere“.
 
După care scria:
 
Armata nu este a politicienilor.
 
Ea este a Statului Român și a poporului Român! Armata este garantul independentei, suveranității și integrității teritoriale a ROMÂNIEI pe care, noi militarii nu o negociem cu nimeni. Armata se pregătește din timp de pace pentru a fi în măsură să-si apere, la razboi patria și poporul chiar cu prețul vieții. Armata este"brațul înarmat" al politicului, dar numai în caz de pericol.
Cine vrea să se alăture demersului meu îi aștept cu dragă camaraderie. ONOR ȘI PATRIE!
Comandor (rez) Nicolae Vladutoiu
 
Totodată militarul a adresat şi o scrisoare liderului PSD Liviu Dragnea:
 
Domnului Liviu Dragnea
 
Presedintele Partidului Social Democrat
 
De peste 25 de ani asistam la erodarea, cu buna stiinta, a Statului Roman. Am asistat pasivi la adevarate acte de tradare nationala: distrugerea industriei si agriculturii romanesti. Asistam la stergerea de pe harta lumii a acestui colt de rai binecuvantat de Dumnezeu. Ne-am saturat sa fim batjocoriti si umiliti in lume, pentru ca cei care ne-au reprezentat nu au avut niciun interes sa promoveze si sa pastreze in relatiile internationale adevaratele valori, autentice ale Romaniei
 
Luati masuri hotarate si:
 
Opriti defrisarea padurilor, vanzarea pe nimic a bogatiilor solului si ale subsolului.
Opriti exodul fratilor si copiilor nostrii pe meleaguri straine pentru o paine mai buna.
Opriti derapajele nepermise ale Institutiilor Statului.
Opriti politica de educatie a copiilor si tinerilor nostrii prin programe scolare menite sa “prosteasca" nu sa dezvolte.
Opriti politica de desnationalizare prin tainuirea adevaratei istorii a poporului roman si interziceti propagarea istoriei contrafacute in laboratoarele celor care ne vor pieirea.
 
Harta Europei, dar mai ales harta Romaniei, este plina de crucile eroilor neamului care au luptat, s-au jertfit si au platit pretul suprem, VIATA, pentru a lasa o mostenire extraordinara urmasilor lor si urmasilor, urmasilor lor.
Opriti politica de umilire si de discriminare a militarilor romani, politica ascunsa, de desfiintare a Armatei. Politica promovata in ultimi ani este un act de INALTA TRADARE. Desfintarea Armatei inseamna desfintarea STATULUI. Militarii si personalul civil din armata Romaniei sunt cei mai prost platiti din societatea romaneasca. Armata este echipata si inzestrata necorespunzator.
 
Sa credem ca proiectul Legii Salarizarii Unitare a fost eleborat fara acordul dumneavoastra? Ma intreb de unde atata cinism si rautate la adresa militarilor activi si in rezerva. Oare ati observant cate articole din Legea Fundamentala, Constitutia Romaniei au fost incalcate?
Seful Statului Major General, comandantul de facto al Armatei Romane, are acelasi coeficient de salarizare cu manelistii si cu manuitorii de papusi-marioneta! Comandantii de unitati si mari unitati sunt situati pe trepte de salarizare inferioare celor in care sunt incadrati clovnii si alti artisti de circ Nu stiati? Va prezint doua exemple:
 
Seful Statului Major General (General cu patru stele) coeficient 4,35 (pag. 56 draft) pe aceeasi treapta cu dirijor, coregraf, solist vocal, manuitor papusi-marioneta:
 
Colonelul (comandant de unitate, mare unitate) : coeficient 2,32 2,74, pe aceeasi treapta cu sculptor papusi (pag. 56), sufleor (pag. 57) si cu o treapta mai jos decat un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau manuitor papusi: coeficient 3,37 (pag. 58),
Ca sa nu mai vorbim ca prin art. 40 din proiectul Legii Salarizarii Unitare incalcati drepturile de pensie ale personalului militari- actualizarea in timp real.
 
De aceea nu va rog, nu va implor ci va somez sa opriti discriminarea si umilirea militarilor activi si in rezerva.
Militarii in rezerva nu au pensii speciale. Militarii in rezerva au pensii militare de serviciu.
 
Militarii activi nu sunt nici manelisti, nici papusari si nici artisti de circ. Ei sunt luptatori care au jurat sa-si apere tara chiar cu pretul vietii!
Indreptati DISCRIMINAREA PENSIONARILOR MILITARI, provocate de LEGEA 223/2015 SI OG 57/2015, care nu respecta principiul actualizarii si recunoasterii situatiilor juridice similare: la grade, functii, specialitate, vechime egale - pensii egale, indiferent de anul pensionarii.
 
FITI ROMANI, FITI PATRIOTI SI LUPTATI PENTRU TARA DUMNEAVOASTRA!
 
Cu stima si consideratie
Comandor(rez) Nicolae Vladutoiu

Foto Facebook Dumitru Badragan

Citeşte şi: 

Armata nu este a politicienilor: Comandorul (rez) Nicolae Vlăduţoiu protestează, mâine, la sediul central PSD. În ţinuta de deşert. Iată ce solicită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Silviu MIHAI 16 May, 2017 11:29 Domnii mei ! Ma intreb , ca de fiecare data, oare suntem atat de naivi sa credem ca acesti indivizi mai pot fi sensibilizati ? Nu se vede cum rad de toti si de toate in tara asta ? Imi pasa de mine si familia mea ! Atitudinea mea conteaza dar si a celorlalti nedreptatiti. Convingerea mea este ca doar multi si uniti putem face ceva, altfel nemernicii acestia se sterg cu noi la....fund ! DA, astazi putem vorbi! Nu este suficient! Macar sa nu fim delasatori si sa sprijinim in toate modurile, astfel de actiuni. Astazi este VLADUTOIU, maine poate fi Gorea, poimaine MIHAI.....trebuie intr/un fel sa vada ca sunt legi aruncate pe ....piata fara noima si fara capatai. Avem prin parlament cunoscuti, prieteni sau rude. Nu ratati ocazia sa nu le aratam nemultumirile noastre. Poate demersul tau va trezi din amorteala , alti nemultumiti ! Multumesc colega !
  • Phoenix 14 May, 2017 13:45 Respect domnule comandor!
  • Eugen-Dan Ionescu 13 May, 2017 01:47 Ca fost militar sustin solicitarile Comandorului Vladutoiu. Respect!
  • David 11 May, 2017 22:20 Da militarului care i se iau bani din leafa drept chirie pentru sederea in locuintele statului atentie locuintele statului special construite pentru militari si preturi exagerate pentru niste conditii de neimaginat , cum vine asta? Alooooo boschetarilor din guvern ar trebui sa stea in cladirile noi construite si modernizate cele vechi de voi !!! Unde sunt??? Ati construit ceva in sensul asta ?? Va zic eu -nu!!! Ati vandut terenurile cu ajutorul unor tradatori de neam si tara si v-a durut in palarie , tare as vrea sa vad cum ne va apara armata romana in caz de razboi sau mai bune cu ce :)) jalnici domnilor guvernanti !!! Ati facut o armata de oameni stresati plini de datorii la stat prin sistemul vostru corupt !! Rusineeee!!! Pai bai domnilor guvernanti cum invatati poporul sa-si iubeasca tara ??? Cum ne invatati sa fim patrioti ? Cum ne invatati sa fin credinciosi cum ne invatati toate astea ??? Cu tot respectul hai sictir domnilor !!! Ati distrus tot nu stiu pe ce considerente bunicii si parintii vostri ganditi-va ca se zvarcolesc in morminte de atata dusmanie ce aveti pe tara asta !!! Dusmanilor !!! Armata ar trebui sa be apere in primul rand de voi ca alti dusmani nu avem !!! Tot respectul pentru acest demers !! Va urez putere si succes domnul meu !!
  • Ciprian 11 May, 2017 21:02 Respect!Stau si ma intreb,in caz de razboi noi ce sa mai aparam?Aproape ne-am vandut cu totul.Rusul te lasa fara gaz,austriecii padurile,datorii la UE trebuie sa plateasca si a 7a generatie,etc.In afara de actul moral de a-ti apara Tara care reprezinta oamenii simpli si modesti care abia isi duc traiul,nu prea ai ce sa aperi pt ca ne-au vandut!
  • constantin baiculescu 11 May, 2017 19:43 Aşa da-Felicitări domnule comandor!
  • fara nume 11 May, 2017 14:40 Gorea Grigore Respect d-le Cdor,din Banat va sustin si daca va fi....voi striga "PREZENT"din "FORMATIE".
  • Dan Vasile 11 May, 2017 13:35 Respect, domnule comandor! Onor armatei romane! Cu smerenie va salut!
  • ULLMANN 11 May, 2017 13:29 Sper din tot sufletul ca mesajul acestui brav militar al armatei romane sa fie de bun augur pentru toti guvernantii care si-au batut joc de purtatorii uniformei militare.
  • Gordeș ion 11 May, 2017 10:19 Cât adevăr, câtă dreptate, este o mizerie națională ce se poate întâmpla militarilor români, activi în rezervă sau în retragere. Susțin cu maximă tărie demersul acestui camarad inimos, care nu a mai putut rezista, asista la umilirea noastră. Cum este posibil să stăm pasivi la toate nedreptățile care se fac, probabil intenționat. Cum este posibil să nu ia nimeni nici un fel de atitudine împotriva acestor nenorociți care habar nu au ce înseamnă respectul pentru serviciul militar, unii dintre ei nici cel puțin fruntaș sau caporal nu au ajuns să fie, nu au fost în stare să fie și iau hotărâri în defavoarea militarilor, este o rușine națională. Cum este posibil ca cei din sistemul militar să nu comunice ori de câte ori este nevoie incompatibilitățile militarilor pentru a înțelege cei care nu vor să înțeleagă acest lucru. Noi militarii avem o singură meserie, nu avem voie să ne ocupăm și de altceva. Ori care persoană de altă profesie/meserie (medici, profesori, etc) pot avea mai multe locuri de muncă, unii și la stat și la privat pe salarii necontrolate, foarte mari, militarii NU. Acești politicieni trebuie treziți la ralitatea momentului cu argumente clare (din legi, regulamente, hotărâri, ordine, din istorie) din partea celor care sunt vremelnic în structurile de conducere ale sistemului național de apărare, dar se pare că nu avem bărbați verticali militari care să susțină categoric interesele noastre câștigate de-a lungul timpului, pe timp ce trece pierdem tot ce am câștigat, la urmă pierdem Țara. Cum este posibil domnilor militari activi, rezerviști și în retragere ca în urma așa zisei recalculări a pensiilor la peste 90% dintre noi să ne fie diminuată/amputată pensia cu sume semnificative iar noi să fim mulțumiți ? este o rușine, o umilință, se scad pensiile noastre pentru a se da sume colosale la alte categorii sociale care au și alte surse de venituri. Intenționarea înghețării pensiilor noastre nu vă îngrijorează ? stați pasivi ca alții să vă rezolve problemele ? Sunteți mulțumiți cu modificarea Legii 223/2015 prin Ordonanța 57/2015 art. 40 ? Sunteți mulțumiți cu Proiectul legii salarizării unitare art. 40 ? Documentați-vă domnilor militari că totul este împotriva noastră, până nu este prea târziu, treziți-vă și apărați-vă interesele ! Interesele noastre sunt interesele Țării. Toate nedreptățile ad
  • Marius Constantinescu 11 May, 2017 09:49 Felicitări domnule comandor, Ma faceți să mă simt mândru că în tara asta mai sunt oameni care gândesc că trebuie să avem șira spinării dreaptă și să apărăm chiar cu viața ce ne-a mai rămas din moștenirea străzbunare. Sunt lângă dumneavoastră.
  • eduard 11 May, 2017 08:54 va sustinem de la roma,cu parere de rau va zic dar tara se leapada de dusmani numai cu arma in mina,degeaba va zbateti si va chinuiti ,numai fortat putem da jos paduchii din cap,nu cu vorba.si dupa aceea va trebui dictatura militara cel putin 4 ani.sa vedem cum mai mint astia tribunalul militar,ar fi multe de zis,mult succes
  • Emilian R 11 May, 2017 07:54 Daca nu sunteti macar cateva sute NU veti reusi nimic. Unde sunt ceilalti pensionari militari din Bucuresti ? Unde este Marele Guru al sindicatului militarilor ?
  • DEDU octavian 11 May, 2017 06:24 Respect , dar cred ca este cam tarziu , Romania se indreapta in forta catre faliment si cred ca vom asista la ciopartirea ei .....
  • Dragomir Tudor 11 May, 2017 01:34 Stima si respect domnule comandor sunteti un adevarat militar .Va salut cu respct gl.bg.(r)Dragomir Tudor
  • OANE MIRCEA 10 May, 2017 22:04 De la Rm. Valcea sunt alaturi de dumneavoastra domnule comandor!
  • alin 10 May, 2017 21:53 RESPECT
  • Craciun ion 10 May, 2017 21:49 Sunt in asentimentul fostilor colegilor cred ca putem mai mult de a posta pe internet.
  • Viorel 10 May, 2017 21:27 Respect si susținere
  • Gabriela 10 May, 2017 21:20 Respect si sustinere !!!!
  • Eu 10 May, 2017 21:15 Respect si consideratie...
  • Leonte Laurențiu 10 May, 2017 20:48 Regret că este necesar să fac o... contrazicere parțială a comentariilor anterioare, dar o fac asumându-mi criticile de rigoare : domnul ofițer în rezervă nu are CURAJ, curaj avea dacă făcea acest gest în timp ce era activ, dar acum ca militar în rezervă, ce riscă? Eventual să i se ia dreptul de a purta uniforma militară. În acest moment el poate protesta ca și oricare... muritor de rând. Într-adevăr, al său gest va fi mai amplu mediatizat. Sincer, eu unul sunt întrutotul de-acord cu ceea ce face domnul ofițer în rezervă.
  • Gherman Valer 10 May, 2017 20:38 De acord. Ar fi bine dacă am face toți același lucru.Va felicit și va susțin. As vrea sa fiu fizic alături de un om ca dumneavoastra. Al dumneavoastră, mr (r) Gherman Valer din Arad, mail pompierabnmail@yahoo.com
  • Ioan Magdici 10 May, 2017 19:11 Sunt total de acord cu demersul dlui comandor și sunt cu sufletul alături de domnia sa. Mă nemulțumește faptul că nu este susținut de nici - un lider al diferitelor asociații ale militarilor activi, rezervă sau retragere. Dacă nu reușim să ne impunem prin unitate totală, într - un singur glas nu vom fi ascultați, nu vom fi respectați. . Cu durere am văzut că autoritățile au slăvit ziua de 9 Mai ca ziua Europei dar au uitat de eroii noștri care și - au dat viața pentru independenta României, pentru lupta impotriva nazismului. Personal, cred că țara noastră este în prăpastie fără posibilitatea de a se mai salva. Vă doresc multa sănătate pentru a rezista în continuare la denigrarea, la batjocorirea a ce a mai rămas din armata română ( câți au pomenit de cei doi militari morți în Afganistan? ) și mă închin în fața dlui comandor pentru initiatva sa.
  • Irinel 10 May, 2017 19:05 Pacat ca nu toti militarii au acest curaj
  • CIUPITU TEODOR 10 May, 2017 19:01 COLEGULE, TOT RESPECTUL MEU. MAINE VOI FI SI EU PREZENT. HAIDETI CAMARAZI ALATURI DE ACEST BRAV COMANDOR.
  • IULIU 10 May, 2017 18:59 Am aceleasi sentimente ca si dl. comandor. Are perfecta dreptate. Stima si respect !
  • Dantpascu@gmail.com 10 May, 2017 18:35 Felicitari pt curaj succes Ma bucur mult,bine ca sa gasit un iubitor de tara sa le spuna parvenitilor di politica sa nu -si mai bata joc de militari.,
  • Tatia Cecilia Marilena 10 May, 2017 18:09 Sunt col.(r), pensionar MAI . Ma alatur demersului dvs.si va sustin impreuna cu toti colegii mei din Arges. Respect maxim! Militarii , politistii si alte categorii asimilate nu avem pensii speciale , avem pensii de serviciu. Atat activi cat si in rezerva sau retragere , noi militarii si politistii suntem sub juramantul pe care l-am dat fata de tara . Cunosc politicienii acest aspect ? Au studiat prevederile Constitutiei Romaniei si celelalte acte normative care reglementeaza activitatea noastra pe timp de pace sau razboi ??? Respect si cinste tuturor celor ce fac parte din aceste categorii socio -profesionale de elita a Romaniei !
  • fara nume 10 May, 2017 18:08 RESPECT
  • Catalin 10 May, 2017 18:00 Ii aduc aminte d-lui comandor(r) ca armata nu este formata doar din ofiteri, sunt maistri militari, subofiteri si sgp, despre noi de ce nu spuneti nimic? Stiti ce salarii avem? Si noi am jurat sa ne aparam tara, chiar cu pretul vietii. Respect ptr. ceea ce faceti.
  • Gheorghe 10 May, 2017 17:55 Să spunem că niciodată nu e prea târziu, deși... Nimeni și nimic nu contează, până ce nu suntem noi afectați! În rest, susțin puținele cereri ale domnului comandor (rez)!
  • Adrian 10 May, 2017 17:48 Respect si sustin initiativa domnului colonel.
  • nicolae 10 May, 2017 17:05 Respect !!! Sustin demersul dlui comandor(r) Nu trebuiesc umiliti militarii Adevarat pensiile nu sunt speciale,ci pensii de serviciu Altii le au catalogat a fi pensii speciale Multe nedreptati!😭
  • GICA RUIU 10 May, 2017 16:53 respect si sustinere din partea noastra a pensionarilor militari
  • Lucas 10 May, 2017 16:45 Respect şi susţinere!
  • Cristina Barbu 10 May, 2017 16:18 Respect d-lui cdor. (r) Nicolae Vladutoiu. Sunt de acord cu cele expuse de dumneavoastra. Admit sincer actul de curaj pentru restabilirea demnitatii miltarilor activi si in reserves si retracted. Va multumesc
  • Vladescu Dragos 10 May, 2017 16:15 Traim intr-o tara unde Constitutia si Drepturile Omului se incalca fara rusine. / Respect Dl. Comandor!
  • Ghiorghe Nicolae 10 May, 2017 16:08 RESPECT!
  • Tudorel Parchisanu 10 May, 2017 15:48 Va felicit si va sustin demersul. Imi pare rau ca nu pot fi fizic alaturi de d-voastra, dar sunt alaturi cu tot sufletul!!!
  • DRAGUSIN Razvan 10 May, 2017 15:08 RESPECT
  • viorel bolohan 10 May, 2017 15:02 Va transmit, de la IAȘI, tot sprijinul si toata consideratia pentru actul de demnitate si curaj pe care-l manifestati!
  • Rusu Constantin 10 May, 2017 14:57 Sa va binecuvinteze Dumnezeu.!
  • Duica Vasile 10 May, 2017 13:16 RESPECT dl comandor .