Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod rosu emis de Islanda, după o nouă erupţie a vulcanlui Bardarbunga

ro

31 Aug, 2014 17:59 1656 Marime text
Islanda a emis din nou un cod roşu de alertă în zona vulcanului Bardarbunga, după o nouă erupţie produsă duminică dimineaţă, ceea ce presupune o interdicţie parţială a traficului aerian deasupra vulcanului, informează AFP, citată de Mediafax.

Erupţia s-a produs cu puţin înainte de ora 06.00 GMT (09.00, ora României), aproape în aceeaşi zonă ca vineri, a precizat Institutul meteorologic islandez, responsabil cu monitorizarea activităţii vulcanice, care a anunţat alerta.

Alerta prevede o interdicţie a tuturor zborurilor la altitudine mai mică de 1,8 kilometri, pe o rază de 18,5 kilometri în jurul vulcanului.

Este pentru a treia oară în doar o săptămână când Islanda emite o alertă cu cod roşu din cauza activităţilor seismice în apropiere de Bardarbunga.

Vulcanul Bardarbunga este situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, cu o înălţime de circa 2.000 de metri, şi este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi Atlanticul de Nord, aşa cum s-a întâmplat la erupţia vulcanului Eyjafjallajokull, în 2010.

Sursa: Antena3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii