Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Hidrologii au extins codul portocaliu pe Dunăre în zona județului Constanța

ro

28 May, 2014 16:24 1222 Marime text
Având în vedere evoluţia debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (S.H.E.N.) Porţile de Fier, situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), Apele Române a actualizat avertizarea hidrologică emisă în data de 20 mai.

În intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe Dunăre pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman) este emisă avertizarea tip cod portocaliu. Aceeași avertizare este valabilă și în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe Dunăre pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).  Avertizarea cod portocaliu pe acest sector vizează în primul rând sectoarele cu diguri locale de apărare.

UPDATE:

Și Prefectura Constanța anunță, într-un comunicat de presă că având în vedere evoluția debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor București a extins codul portocaliu pe sectorul Dunării aferent județelor Călărași, Constanța, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați până pe 03.06.2014, ora 18.00. Avertizarea de cod portocaliu pe acest sector vizează în primul rând zonele cu diguri locale de apărare.  

În ceea ce privește situația pe sectorul Dunării ce aparține județului Constanța, este neschimbată față de ultima raportare.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluţia nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanta (de la Ostrov - la Gârliciu). De asemenea, se supraveghează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii