Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China dezvoltă bancomatul care foloseşte tehnologia de recunoaştere facială

ro

01 Jun, 2015 16:51 1221 Marime text
În tentativă de a reduce crimele comise cu ajutorul bancomatelor, Universitatea Tsinghua şi compania de securitate Tzekwan Technology au dezvoltat un prototip pentru un bancomat ce foloseşte tehnologia de recunoaştere facială, informează yoda.ro.
 
Inginerii dezvoltă primul bancomat din China ce foloseşte tehnologia de recunoaştere facială pentru a identifica utilizatorii cardurilor. Agenţia de presă din Beijin, Xinhua, anunţă că prototipul a fost dezvoltat de către Universitatea Tsinghua în colaborare cu compania de securitate din Hangzhou, Tzkwan Technology.
 
Nouă tehnologie va ajuta la reducerea crimelor comise cu ajutorul bancomatelor, spune CEO-ul celor de la Tzekwan, Gu Zikun. Noua tehnologie este dezvăluită în aceeaşi lună în care guvernul ţării a lansat campania „Made in China“ pentru promovarea inovaţiilor tehnologice din ţară.
 
Companii din mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, au testat bancomate care folosesc recunoaşterea amprentelor sau cea facială pentru a identifica utilizatorii, însă s-a pus sub semn de întrebare viabilitatea unui astfel de sistem.
 
În septembrie 2014, Academia de Ştiinţă a Chinei a spus că va lansa o aplicaţie de recunoaştere facială. Institutul de cercetare din Chongqing a spus că a alcătuit cea mai mare baza de date din Asia cu peste 50 de milioane de evidente şi consideră că aplicaţia are o acurateţe de 99.8%. Tehnologia este deja folosită la controalele de frontieră, relatează yoda.ro.
 
Într-un mod similar, cei de la Intel şi cei de la Ford au alcătuit un parteneriat în urmă cu un an pentru a lucra împreună la un proiect care ar folosi un software de recunoaştere facială pentru a crea interacţiuni mai personalizate între şofer şi vehicul.
 
 
 
Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii