Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre sentința lui Dan Voiculescu

ro

08 Aug, 2014 21:43 1999 Marime text
Președintele Senatului și al PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, dar și situația postului de televiziune Antena 3. 

"Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numește persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea și respectarea legii, fără justiție televizată, fără linșare publică. Tot procesul a fost extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepției. Justiția ar trebui să nu se lase influențată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentințe. Totodată, justiția nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetățean dreptate si tratament egal in fata legii", a opinat Călin Popescu Tăriceanu, președintele PLR. 

Potrivit dcnews.ro, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a adăugat: "Ca om politic, indiferent ce funcție voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei și mă voi opune oricăror abuzuri menite să închidă sau să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea. Jurnaliștii de la Antena 3, afectați de urmările acestui caz, trebuie să continue să își desfășoare activitatea cu profesionalism și responsabilitate, pentru a păstra prestigiul instituției și pentru a transcende peste aceste clipe neplăcute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmează și care vor fi consecințele acestui proces".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii