Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se mai vrea schimbat în Codul Rutier

ro

07 Aug, 2014 23:01 2296 Marime text
Legislaţia rutieră se tot modifică în ultimul timp, apar noi reguli şi noi propuneri. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este supus dezbaterii publice un nou proiect de modificare a Codului Rutier. Câteva dintre propunerile de modificare care îi vizează direct pe  conducătorii auto au fost şi controversate.

Prima dintre acestea este cea legată de alcoolemie. Astfel, proiectul de Cod Rutier spune că şoferii se pot urca la volan cu o alcoolemie de până la 0,2 miligrame alcool pur în aerul expirat. Astfel, potrivit proiectului, “se interzice conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora sau sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,20 g/l alcool pur în sânge”, se arată în proiect, potrivit jurnalul.ro.

O modificare importantă este şi cea legată de recoltarea probelor biologice. Mai exact, proiectul propune completarea listei instituţiilor medicale unde se recoltează probele biologice cu două categorii: unităţi de asistenţă medicală autorizată - ambulanţe ori autospeciale cu această funcţie aparţinând Serviciului mobil de urgenţă - pentru obţinerea mai fidelă şi mai rapidă a rezultatelor atunci când situaţia o impune. Cu menţiunea, potrivit proiectului, că “recoltarea mostrelor biologice se face numai în prezenţa unui poliţist rutier”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii